Het beheren van een website

Webdesigners zijn het over een ding eens: Met alleen een website komt u er niet meer! Wat heeft u immers aan een mooie website wanneer deze niet gevonden wordt of zelfs niet bereikbaar is? Marketing en webdesign gaan hand in hand! In dit artikel zullen we bespreken aan welke factoren een webmaster moet denken om zijn bezoekers te kunnen bieden wat ze nodig hebben.

Hosting

De belangrijkste factor bij websitebeheer is de webhosting. Wanneer je site niet bereikbaar is kan je nergens mee beginnen. Zorg er dus voor een goed bedrijf voor webhosting te vinden. Deze zou je site altijd in de lucht moeten houden, dus ook op piekmomenten.

Vindbaarheid

Wanneer niemand je website kan vinden, is je website waardeloos. Krijg dus een beeld van de vindbaarheid van je website in de zoekmachines. Wanneer je website slecht vindbaar is kan het verstandig zijn een zoekwoordenonderzoek uit te voeren of uit te laten voeren. Vaak gaat hier een SEO campagne mee gepaard om uw website in de toekomst wel vindbaar te maken.

Aandacht

Het is belangrijk de aandacht van je bezoekers te trekken en vooral vast te houden! Dit kan op verschillende manieren bereikt worden, bijvoorbeeld door een call to action. Benoem direct de oplossing voor het probleem waardoor mensen op jou website belanden, of bied ze datgeen aan waar ze naar zoeken. Wanneer je bezoekers niet snel genoeg een reden zien om te blijven, klikken ze weer weg en heb jij niets aan hun bezoek gehad.

Bloggen

Het is steeds belangrijker aan het worden je bezoekers een blog aan te bieden. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel van het voeren van content marketing. Zodra je een blog aanbied wordt een band opgebouwd met de bezoekers van je website. Deze band zorgt ervoor dat de bezoekers blijven terugkeren. Zet hierbij ook social media in!

Bron: Webwinkel Vwebdesign

Plaats een reactie